Sărbătorind Ziua Mondială a Educației în avans, Casa Corpului Didactic „Dariu Pop” Satu Mare în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a organizat în data de 3 octombrie Simpozionul „Arhitecții educației-arhitecții patriotismului”, adresat cadrelor didactice din județ, care au fost invitate să împărtășească din experiențele lor.

S-a pornit de la premisa că rolul educației nonformale în modelarea tinerelor generații este esențial, mai ales dacă e vorba de cultivarea patriotismului, dascălul asumându-și rolul de arhitect al iubirii de țară și de neam. Simpozionul a fost gândit cu două secțiuni: eseu și exemple de bune practici, dând astfel ocazia profesorilor să ofere modele de urmat și exemple de inițiative care au avut ca scop promovarea patriotismului în rândul elevilor, prin activități dedicate Zilei Naționale a României.

Rolul de moderator al simpozionului a fost preluat doamna director a Casei Corpului Didactic „Dariu Pop”, Simona Por, care a dat cuvântul invitaților și cadrelor didactice care și-au prezentat lucrările. Astfel, au luat cuvântul doamna inspector școlar general, Anișoara Boitor, domnul manager al Muzeului Județean Satu Mare, dr. Liviu Marta, precum și doamna inspector pentru activități extrașcolare, Foldeș Nicoleta. Au urmat prezentările celor mai bune eseuri și proiecte de activități, care vor fi puse la dispoziția tuturor cadrelor didactice, ca resurse educaționale deschise, pe site-ul https://ccdsm.ro

Dorim să felicităm participanții la simpozion pentru momentele emoționante pe care ni le-au oferit și profităm de ocazie pentru a ura tuturor dascălilor „La mulți ani!”, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației.

 

 

https://fb.watch/nrUJ73sOMd/